5 ÖLJYÄ IHONHOITOON

 

 

| BEAUTY |

 

2nd of November 2016 written by Saskia

 

 

Suosin ihonhoidossani paljon öljyjä, koska olen niiden käytön aloitettuani huomannut ihon hehkun lisääntyneen huomattavasti sekä tahdon ihonhoitotuotteideni olevan myös mahdollisimman luonnonmukaisia ja ilman keinotekoisia kemikaaleja. Tässä viisi tämänhetken lemppariöljyä ja miten niitä käytän;

 

  1. Kookosöljy
  • Tämä kaikkien hehkuttama ihmeöljy ei ole kyllä monipuolisuudessaan turhaan hehkutettu. Itse en koskaan syö öljyä, koska mielestäni sen terveysvaikutukset ovat vielä melko huonosti tutkittuja, mutta ihonhoidossa tämä on ihan ykkönen ! Poistan tällä esimerkiksi aina kaikki meikit, sekoitan aloe vera geeliin jolloin saan tehokkaasti kosteuttavan voiteen. Myös oil pulling parantaa ajanmyötä ihon kuntoa ja silloin tällöin käytän kookosöljyä myös tähän tarkoitukseen.

 

coconut-oil

 

2. Ruusuöljy

  • Ruusuöljyn löysin ihan vahigossa kun olin lomailemassa Dubaissa ja siellä vähän innostuin kaikissa ihanissa öljyputiikeissa. Lähi-Idässä näitä öljyjä saa melko halvalla ja toinkin aikamoisen kokoelman tuliaisina. No, Länsimaissa tämä ruusuöljy ei ole mitään halpaa tavaraa, mutta ei kai siinä mikään enää auttanut kun olin koukuttunut. Hyvä tekosyy matkustaa takaisin Lähi-Idän maihin 😛 Ruusuöljyä käytän iltaisin ja aamuisin vain pari-kolme tippaa puhtaiden kasvojen iholle, ja koen että se syväkosteuttaa ihoani ja tuo ihan mielettömän hehkun. Myös tuoksu on aivan ihana.  Itselläni on melko kuiva iho ja siksi suosin paljon öljyjä ihonhoidossani. En osaa sanoa miten esimerkiksi rasvainen iho reagoisi näiden öljyjen käyttöön. Itselläni käytössä alla näkyvä Australialainen Sukin-merkki.

 

 

stacey-2

 

3. Tea tree oil

  • Tea tree oil on luonnonmukainen antiseptinen öljy, joka oikeasti toimii. Jos minulla on finneja, laitan illalla iholle pari tippaa tea tree öljyä (Siis mikä tää on suomeks ?!! hahah) ja aamulla finnit ovat jo kuivuneet pois. Toimii myös haavoihin ja ruhjeisiin. Minulla on käytössä myös aloe vera geeli, johon on lisätty tea tree öljyä ja koen, että se tasapainoittaa toisinaan sekaihoon taipuvaisia kasvojani. Käytin tätä myös tulehtuneeseen lävistykseen, ja noin kahdessa päivässä lävistys oli jo täysin parantunut.

 

tea-tree-oil-1-640x640

 

4. Porkkanaöljy

  • Luonnon oma itseruskettaja ! Porkkana sisältää runsaasti A-vitamiinia beetakaroteenia, joka vaikuttaa ihon sävyyn ruskettamalla sitä sisältä päin. Yleensä käytän tätä iltaisin sekoitettuna toiseen voiteeseen, koska tämä öljy on melko tuhtia ja paksua. Tuoksu ei myöskään ole mikään miellyttävin. Viime aikoina monet ovat sanoneet, että näytän ruskettuneelta vaikka täällä Kanadassa vaan ilmat kylmenee päivä päivältä. Uskon, että tämän porkkanaöljyn käyttö sekä terveellinen ruokavalio on saanut kasvot hehkumaan ja näyttämään päivettyneiltä.

 

ekovista-carrot-oil-morotsolja-eko-50-ml-129891-7586-198921-1-productbig

 

5. Laventeliöljy

  • Tätä en niinkään käytä ihonhoidossa, mutta halusin nyt kuitenkin mainita koska laventeliöljy on yksi lemppareistani. Laventelin tuoksu rauhoittaa ja esimerkiksi iltaisin jos en saa unta hieron pari tippaa laventeliöljyä jalkapohjiini, josta se imeytyy nopeimmin ja uni tulee nopeasti. Olen kuullut myös joidenkin vanhempien kokeilevan tätä kukkuviin lapsiin, joka on saanut heidät oitis untenmaille. Kuulemma. Toisinaan käytän tätä myös kasvojen iholle sekoittuna toiseen öljyyn jos haluan rentoutua ja tuoksua laventelille.

 

Lavender, wellness, isolated

 

 

 

// These are some of my favourite oils for skincare that I constantly use;

Coconut, rose hip, carrot, tea tree and lavender oil. 

They have completely changed how my skin looks and feels and I recommend you to try them out. You can read more in here for example http://bodyunburdened.com/essential-oils-for-skincare/

 

xx Saskia

1 Comment on “

5 ÖLJYÄ IHONHOITOON

  1. Teepuu-öljy 😀 Mulla öljyt sisäisesti käytettynä ja niillä myös suuri vaikutus ihon hyvinvointiin 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.