KASVISSOSEKEITTO

4th of October 2016

photos and story by Silja

 

 

Kokkailtiin Henkan kanssa pari viikkoa sitten ihan superhyvää ja erittäin helppoa ja edullista kasvissosekeittoa. Henkka on ehdottomasti meistä se, joka osaa oikeasti kokkailla, mutta se on saanut minutkin innostumaan ruuanlaitosta. Tämä minun kasvissyönti on kyllä aiheuttanut hieman hankaluuksia yhteisiin ruuanlaittohetkiin. Henri syö lihaa, mutta suostuu onneksi kokeilemaan näitä mun kasvispöperöitäkin  😀

 

Noin 4-6:n annoksen kasvissosekeittoon tarvitset:

 

5 porkkanaa

5 perunaa

3/4 - 1 purjo

2 dl kaurakermaa tai tavallista kermaa

suolaa ja pippuria

ripaus chiliä

vettä

 

Kuori perunat ja porkkanat. (Huom! Säästä perunankuoret!) Keitä perunat, porkkanat ja lopuksi purjo runsaassa vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä. Kaada osa keitinvedestä pois ja lisää joukkoon kaurakerma/kerma. Soseuta vihannekset esimerkiksi sauvasekoittimella, kunnes ne ovat täysin soseutuneet. Lisää sitten joukkoon kerma/kaurakerma ja mausteita maun mukaan. Muista, että suolaa voi aina lisätä myös syömisen yhteydessä eli älä laita suolaa koskaan liikaa valmistuksen aikana. Suolaa on helppo lisätä, mutta vaikea poistaa. Keittoon on kuitenkin helppo lisätä nestettä myöhemmin, jos se tuntuu esimerkiksi jääneen liian paksuksi koostumukseltaan tai huomaat lisänneesi liikaa mausteita.

 

Laita uuni lämpenemään 150- asteeseen. Laita kulhoon runsaasti oliivilöjyä ja joukkoon suolaa ja pippuria maun mukaan. Kaada kaikki perunankuoret kippoon ja sekoita. Varmista, että kaikki perunankuoret ovat sekoittuneet öliiviöljyssä ja mausteissa. Tämän saman voi tehdä myös niin, että öljy, mausteet ja perunankuoret sekoittaa keskenään pienessä muovipussissa.

 

Levitä perunankuoret uunipellille niin, että ne ovat mahdollisimmat paljon erillään toisistaan. Anna kuorien paistua uunissa uunin tehojen mukaan 6-10min, kunnes ne ovat paistuneet rapeiksi. Me laitoimme pellille myös cashew-pähkinöitä. Laita kuoret sosekeitton joukkoon, trust me, aivan mielettömän herkullinen yhdistelmä!

 

keitto8

keitto2

keitto4

keitto6

Leave a Reply

Your email address will not be published.