TYTTÖJEN VÄLISESTÄ YSTÄVYYDESTÄ

9th of October 2016 text by Silja

 

Tapahtui tammikuussa 2016

 

Olin saanut lahjakortin alusvaatemyymälään ja olin päättänyt ostaa itselleni laadukkaat rintaliivit. Heti liikkeeseen astuessani ystävällinen myyjä ohjasi minut sovituskoppiin, mittasi kokoni ja toi minulle kasan erilaisia liivejä ja alushousuja. Seisoessani pikkuisissa alkkareissa ja rintaliiveissä peilin edessä sovituskoppien kirkkaiden valojen värittäessä kehoani, näytin suorastaan mammutilta peiliin katsoessani. Myyjä avasi verhot lähes kysymättä, olinko edes valmis ja hänen silmissään välähti täysin päinvastainen tuntemus verrattaen minun pettyneeseen itseinhon tunteeseeni. Myyjä hengähti ihastuksissaan ja alkoi heti korjailemaan rintaliivien olkaimia. Hän oli sitä mieltä, että näytin aivan mielettömän kauniilta ja liivit istuivat minun pikkuruisiin tisseihini aivan loistavasti. Paikalle kiirehti myös kaksi muuta myyjää, jotka alkoivat heti kehua minua, kuinka kauniilta näytän ja kuinka alusvaatteet näyttävät päälläni aivan täydellisiltä.

 

Astuessani lopulta haltioissani ulos liikkeestä tajusin jotain erityisen merkityksellistä: miksi minä en itse heti ajatellut samalla tavalla kuin nuo myyjät? Oli myyjien reaktiot sitten aitoja tai ei, ne saivat minut tuntemaan oloni erityisen hyväksi. Kenenkään miehen kommentit eivät koskaan ole vaikuttaneet minuun samalla tavalla. Mitä jos me naiset kehuisimme toisiamme useammin? Mitä jos me naiset tukisimme toisiamme seläntakanapuhumisen sijaan. Mielestäni meillä naisilla on sellaista älykkyyttä, tilannetajua ja ymmärrystä, joka vastakkaiselta sukupuolelta puuttuu ajoittain täysin. Vaikka alusvaateliikkeen myyjillä oli varmasti tarkoikusena myydä tuotteita, olen siitä huolimatta varma, että heidän katseissaan ja käytöksessään oli palanen aitoutta. Tai jos ei ollut, heidän käytöksensä sai silti minut miettimään ainakin omaa käytöstäni ja  tapaani, jolla puhun muille naisille.

 

Käyttäydytään toisiamme kohtaan samanlaisella toisiamme tukevalla ja ylistävällä tyylillä, kuten alusvaateliikkeen myyjät käyttäytyivät minua kohtaan. Taistellaan kauneusihanteita ja tämän maailman ulkonäkökeskeistä raakuutta vastaan. Olkaamme toisillemme ja itsellemme armollisia.

 

Girl power.

 

Silja

a57cc6c5fe6a66d7e91d1a9954e50809

Kuva: Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published.