YAYOI KUSAMA- IN INFINITY

| ART |

 

17th of October 2016 pics by Silja

 

Olin lauantaina 15.10. katsomassa erinomaista näyttelyä Helsingin taidemuseossa HAM:ssa. Yayoi Kusaman In Infinity-näyttely koostuu taiteilijan merkittävimmistä teoksista, joihin kuuluu maalauksia, veistoksia ja installaatioita.

Kusama käyttää taiteessaan moninaisesti eri kuvataiteen tekniikoita: maalaustaidetta, kuvanveistoa, piirtämistä, tilataidetta ja kaikkea näiden väliltä. Kusaman taiteelle tyypillistä on äärettömyys ja toistaminen. Hänen monissa teoksissa toistuivat samat teemat: pallot, pilkut, silmät ja fallokset.

Mielestäni taide ei ole tarkoitettu vain tykättäväksi, sillä on tarkoitus herättää erilaisia tunteita. Kusaman näyttelyä voisi kuvata sanoin ”yllättävä”, ”vihastuttava” ja ”ihastuttava”. Hänen taiteensa ei ole sellaista, mitä haluaisin koristamaan kotiani.

Kusaman tapa kuvata maailmaa on arvaamaton, psykedeellinen, feministinen, raaka ja kylmä vaikka värimaailmat ovatkin pääsääntöisesti kylmän vastakohtia. Hänen taiteensa muodostuu jossain mielen sopukoissa ja herättää katsojan mielenkiinnon outoudellaan olemalla silti ymmärrettävissä. Tämä on juuri sellaista taidetta, jota voin suositella kaikille, jopa niille, jotka eivät ole paljoa taitteeseen tutustuneetkaan.

 

Yayoi Kusama, In infinity, Helsingin taidemuseo, 7.10.2016-22.1.2017

kusama1

kusama9

kusama3

kusama6

kusama2

Leave a Reply

Your email address will not be published.